چیزعجیبی نیست كه وقتی به قصد خرید كالایی، وارد فروشگاهی میشویم فروشنده دو مدل از آن كالا را نشانمان میدهد: خارجی و داخلی. و این پرسش پیش میآید كه اگر ما توان تولید این كالا را در داخل داریم، چرا از كشور دیگری وارد میكنیم؟
واردات كالا فرآیندی بسیار مهم برای ورود كالا از كشورهای دیگر به یك كشور است. این فرآیند مراحل زیادی دارد كه هر فرد واردكننده باید با این قوانین آشنا باشد. واردات كالا به صورتهای گوناگونی انجام میگیرد كه از مهمترین روشهای واردات كالا میتوان به واردات كالا به صورت زمینی، هوایی، دریایی و … اشاره كرد. واردات كالا به محصولی كه در یك كشور دیگر ساخته میشود و توسط شركتهای ترخیص كالا وارد یك كشور میشود گفته میشود.
این روزها افزایش قیمت دلار بر وارداتهای ضروری و غیر ضروری تاثیر مستقیم داشته و همه به دنبال راه حلی برای خلاصی از آن هستند. شاید راه حل اصلی تولید داخلی باشد. گزینهای كه مدتهاست برای رسیدن به آن شعار زیاد شنیدهایم، ولی در عمل اتفاقی نیفتاده است. شاید هم این واردات سودی برایمان داشته باشد و راه حل دیگری پیش روی صنعت و كشاورزی مان نباشد. برنامكهایی كه در «كاوشگر» امروز شنیدیم: چرا این حجم از واردات داریم؟ نتیجهی نبود نظارت بر واردات چیست؟ حمایت از مصرف كنندهی داخلی و ...
دو گفتگو در این برنامه تقدیم مخاطبان شد: اول با دكتر محمود كریمی، كارشناس اقتصادی، و دوم با حسین ساسانی، تحلیلگر توسعهی پایدار.