نیكلای تسلا كه هم عصر و دوره توماس ادیسون بود را امروزه به عنوان مخترع رادیو می شناسند و او را به عنوان قهرمان ملی سه كشور معرفی كرده اند. امروز 23مرداد برنامه "كاوشگر" به این دانشمند و مخترع قرن بیستم اختصاص دارد .
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ نیكلای تسلا كه هم عصر و دوره توماس ادیسون بود را امروزه به عنوان مخترع رادیو می شناسند و او را به عنوان قهرمان ملی سه كشور معرفی كرده اند. امروز 23مرداد برنامه "كاوشگر" به این دانشمند و مخترع قرن بیستم اختصاص دارد .
نیكولا تسلا زاده 10 ژوئیه 1856 در امپراتوری اتریش-مجارستان - متوفی 7 ژانویه 1943 در نیویورك در ایالت نیویورك، مخترع، مهندس برق و مهندس مكانیك صربی الاصل آمریكایی است. وی بیشتر به دلیل سهمش در طراحی سیستم نوین برقرسانی براساس جریان متناوب (AC) شناخته میشود. تسلا از اینكه جریان متناوب برای اولین بار در صندلی الكتریكی به منظور اعدام قرار گرفت بسیار ناراحت بود. وی همچنین طراح تولید برق در آبشار نیاگارا نیز بود. به پاس خدمات وی یكای SI میدان مغناطیسی را با تسلا نشان میدهند.
تسلا پیش از مهاجرت به آمریكا، در زمینهٔ مكالمه از راه دور و مهندسی برق تجاربی كسب كرده بود. وی در سال 1884 به ایالات متحدهٔ آمریكا مهاجرت كرد تا در شهر نیویورك برای توماس ادیسون مشغول به كار شود. تسلا پس از مدتی كوتاه با كمك حامیان مالی فعالیت مستقل خود را آغاز و با احداث آزمایشگاهها و كارخانههایی، اقدام به تولید طیف گستردهای از محصولات الكتریكی كرد. حق امتیاز موتور القایی و ترانسفورماتور جریان متناوب كه از اختراعات ثبت شدهٔ تسلا هستند، توسط جورج وستینگهاوس، كه برای مدت كوتاهی نیز تسلا را به عنوان مشاور خود استخدام كرده بود، خریداری شد. فعالیتهای تسلا در سالهای آغازین توسعه توان الكتریكی همچنین منجر به وارد شدن او در اختلافات شركتی بر سر اتخاذ جریان متناوب یا جریان مستقیم به عنوان استاندارد انتقال توان الكتریكی شد. از این اختلافات به نام جنگ جریانها یاد میشود.
لازم است ذكر شود كه ایدهٔ جریان متناوب تسلا، نظریهٔ جریان مستقیم ادیسون را مغلوب كرد و یكی از بارزترین دلایل آن هم همین ترانسفورماتورها (مبدلهای ولتاژ) بودند. با استفاده از جریان برق متناوب امكان تبدیل ولتاژهای مختلف به یكدیگر فراهم میشود كه این برگ برندهٔ جریان متناوب بود.
تسلا حداقل در سه كشور، كرواسی، صربستان و ایالات متحده آمریكا به عنوان قهرمانی ملی مورد تجلیل است.
انتهای پیام/