خط ارتباط مستقیم با روحیهی آدمی دارد. دركاوشگر 30 تیردر خصوص خط و تاثیر آن در روابط اجتماعی انسانها صحبت شد، چون یكی از هنرهای مقدس در نزد ایرانیان خوش نویسی است و به هرحال هر كدام از ما یكبار هم كه شده آرزوی خوش نویسی را در سرداشتهایم.
یادتان هست كه در سریالهای كارگاهی مثل شرلوك هلمز وقتی كارگاه نامه یا نوشتهای از متهم میدید، میگفت او چگونه شخصیتی است و در چه حالی آن دستخط را نوشتهاست؟ باید بدانید چنین مسائلی تنها در داستانها و فیلمها وجود ندارد و در دنیای واقعی نیز نگارنده با هر حركت قلم گوشهای از خصوصیات خود را آشكار میكند.
خط ناشی از طرز كار عصب و به نوعی نشان دهندهی سن، فرهنگ، شغل و ... است؛ بهطوری كه خطوط نگاشته شده توسط یك زن، یك كودك یا یك پزشك مشخصاتی دارند كه موجب تشخیص آن افراد میشوند. به همین دلیل است كه هرگز تقلید كامل امكانپذیر نیست و متخصصان میتوانند عمل جعل خط را كشف كنند. از این روش در جرمشناسی و رواندرمانی استفادههای زیادی میشود و میفهمند كه طرف مقابل چه حالت روانیای را تجربه میكند. البته هستند كسانی هم كه منكر علمی بودن خطشناسی میشوند، اما آشنایی با اصول آن میتواند هم جذاب باشد و هم هنگام لزوم بسیار به كار آید.
براساس یافتههای پزشكی، ماهیچههایی كه هنگام نوشتن به حركت و جنبش در میآیند، توسط سیستم عصبی مركزی بدن كنترل میشوند. شكل و فرم دستنوشته در یك زمان مشخص تحتتأثیر حركات ماهیچههای دست و دیگر ماهیچههای همكاریكننده با دست قرار میگیرند و حتی جالب است بدانید علمی به نام خطدرمانی وجود دارد كه با آموزش تغییر دستخط فرد را قادر به تغییرات روانی خویش میكند. با آزمایش روی افراد بهطور كلینیكی، ثابت شده است كه اگر فرد برای تغییر دستخط خود براساس روشهای این علم اقدام كند، شخصیت روانی وی تغییر میكند. اما بدنیست بدانید هر نوع دستخطی نشان دهندهی چه شخصیتی است.