سازمانی در ژاپن برای آگاهی كودكان در مورد پیوند عضو، اسباببازی های كهنه را جمعآوری كرده و از آنها برای تعمیر اسباببازی هایی كه قسمتی از بدن آنها كنده شده استفاده میكند.""كاوشگر"" پیرامون آموزش فرهنگ اهدای عضو به كودكان صحبت خواهد كرد.
به گزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ سازمانی در ژاپن برای آگاهی كودكان در مورد پیوند عضو، اسباببازی های كهنه را جمعآوری كرده و از آنها برای تعمیر اسباببازی هایی كه قسمتی از بدن آنها كنده شده استفاده می كند.
اهدای عضو همان هدیه ای است كه هم به گیرنده و هم به دهنده،حتی اگر فرد مرگ مغزی شده باشد، جانی دوباره می بخشد،درواقع گیرنده با گرفتن عضو می تواند به زندگی ادامه دهد و دهنده با اهدای عضو و اینكه عضوی از او هنوز هم نفس می شكد،گویا هنوز زندگانی او،مخصوصا زندگی معنوی اش ادامه دارد.
تاریخچه اهدای عضو
درمورد تاریخچه اهدای عضو، داستان های زیادی گفته شده است.برای مثال گفته شده كه یك طبیب چینی به نام پیینچیااو، قلب ضعیف یك مرد قویالنفس را با قلب قوی یك مرد ضعیفالنفس عوض كرده تا بین این دو نفر تعادل برقرار شود. یا اینكه میگویند در قرن سوم میلادی، دو نفر به نام دامیان و كاسماس پای یك بیمار را كه دچار قانقاریا شده بود با پای یك برده حبشی كه تازه جانش را از دست بود عوض كردهاند.
اگر بخواهید به صورت كلی بررسی كنید احتمالاً در تاریخ معاصر پزشكی اولین پیوند موفقیت آمیز، پیوند قرنیهای بوده كه توسط ادوارد زیرم صورت گرفت. در سال 1954،اولین پیوند موفقیت آمیز كلیه در جهان توسط جوزف مورای انجام شد. رونالد هریك كه در این عمل كلیه خود را به برادر دوقلوی خود داد به همین خاطر اولین اهدا كننده عضو در جهان شناخته میشود. هریك زمانی كه 23 سال داشت با وجود انتقادهای گسترده، یكی از كلیه های خود را به برادر دو قلویش كه در اثر ابتلا به یك بیماری عفونی كلیوی در حال مرگ بود اهدا كرد. منتقدان در آن زمان اهدای عضو را نوعی هتك حرمت به بدن میدانستند. این عمل مهم به نقطه عطفی در تاریخ پزشكی تبدیل و باعث شد تا پزشكان با تجربه عملهای ناموفق گذشته بار دیگر نسبت به امكان پیوند اعضا امیدوار شوند.(خبرگزاری مهر،19 فروردین 92)
تاریخچه پیوند عضو در ایران به سال 1373 و تقدیم لایحه پیوند اعضای بدن از افراد فوت شده به مجلس شورای اسلامی بر میگردد و در سال 1379 قانون پیوند اعضا از جسد تصویب شد و در نهایت در سال 1381 شبكه فراهم آوری اعضای پیوندی ایران شكل گرفت.(اهدا)
اما با وجود اینكه تقریبا 20 سال از تقدیم لایحه مذكور می گذرد باید گفت اهدای عضو در ایران حال و روزی خوشی ندارد.تا حدی كه چندی پیش عنوان شد روزانه 7 تا 10 نفر به علت نرسیدن عضو پیوندی در ایران فوت می شوند.
انتهای پیام/