یك كارشناس مسائل بین الملل، اظهار كرد: دو كشور ایران و روسیه مخالف یك جانبه گرایی آمریكا هستند و میتوانند با همكاری با یكدیگر به ثبات و امنیت منطقه كمك كنند .
حسن عابدینی،در گفت وگو با برنامه «جوان ایرانی سلام» رادیو جوان كه با اجرای پیمان طالبی از آنتن رادیو جوان پخش می شد ،اظهار كرد : ایران و روسیه دو كشور بزرگ در منطقه هستند و از یك مرز آبی مشترك برخوردار هستند.
وی با بیان این كه روسیه كشوری است كه دارای حق وتو است و از میراث داران اصلی شوروی سابق محسوب می شود ،افزود: روسیه به خاطر راهبردی كه طی سال های اخیر داشته است از آمریكا و غرب فاصله گرفته و این برای ایران اهمیت دارد .
این كارشناس مسائل بین الملل با بیان اینكه یك بازار چند صد میلیونی در منطقه وجود دارد كه یكی از آنها روسیه است است ،افزود : پیوستن ایران به سازمان شانگهای یكی از محل های همكاری دو كشور است و حضور ایران در این اجلاس فرصت خوبی را برای گسترش همكاریهای دو كشور فراهم می كند .
عابدینی با بیان اینكه در طی شش الی هفت سال گذشته دو كشور ایران و روسیه در مورد موضوعات مختلف با هم همكاری كرده اند و یكی از این همكاری ها در موضوع مقابله با تروریسم بین المللی بوده است كه نمونه بارز آن در سوریه است ، افزود: ایران و روسیه در طی این سال ها سعی كرده اند كه با تروریسم بین الملل كه امنیت منطقه را به خطر انداخته مبارزه كنند .
این كارشناس مسائل بینالملل با بیان اینكه این كشور میتواند در حوزههای انرژی، كشاورزی و سایر موضوعات نیز با یكدیگر همكاری داشته باشند، افزود: یكی دیگر از موضوعاتی كه دو كشور بر گسترش تعاملات در آن تاكید دارند همكاری های امنیتی است و در همین راستا شاهد افزایش رفت و آمد مقامهای نظامی دو كشور هستیم.
عابدینی همچنین تصریح كرد: ایران و روسیه هر دو مخالف یكجانبه گرایی آمریكا هستند و همكاریهای این دو كشور در این زمینه میتواند به افزایش ثبات و امنیت در منطقه كمك كند و زمینه را برای گسترش روابط دو كشور فراهم كند .
این روز نامه نگار در بخشی دیگر از مصاحبه خود با رادیو جوان خاطرنشان كرد: روسیه در موضوع مذاكرات وین همسو با تهران است چرا كه حق با ایران است و این آمریكاییها بودند كه به صورت یك جانبه از برجام خارج شدند و اروپاییها نیز به تعهدات خود عمل نكردند.
این كارشناس مسایل بین الملل با بیان اینكه روسیه با حق وتوی خود می تواند جلوی یك جانبه گرایی ها غربیها را بگیرد، گفت : البته ما در كل مخالف حق وتو هستیم و معتقدیم كه در نظام كنونی بین الملل نباید چنین تبعیضی وجود داشته باشد .