دكتر سید محسن زهرایی رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واكسن وزارت بهداشت در گفتگو با جوان ایرانی سلام رادیو جوان در مورد آخرین اخبار مربوط به واكسن توضیحاتی ارائه داد.
دكتر سید محسن زهرایی رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واكسن وزارت بهداشت در گفتگو با جوان ایرانی سلام رادیو جوان در مورد آخرین اخبار مربوط به واكسن توضیحاتی ارائه داد.
دكتر زهرایی در پاسخ به اینكه در حال حاضر كشور از وضعیت "واكسن نداریم" به وضعیت "چرا مردم واكسن نمی زنند" رسیده است گفت:
در چند هفته اخیر میزان تزریق واكسن نسبت به یك ماه پیش كندتر شده است. روند واكسیناسیون در یك دوره با استقبال مردم حتی به مقدار روزانه یك و نیم میلیون تزریق هم رسید، اما در شرایط فعلی تزریقات واكسن نزدیك به یك میلیون دز در روز رسیده است كه ما ظرفیت تزریق بیش از این را داریم. البته هنوز استقبال و مشاركت مردم خوب است اما كافی نیست.
رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واكسن وزارت بهداشت در مورد این سوال كه چند درصد افراد جامعه در حال حاضر واكسینه شده اند و این روند تا كجا ادامه پیدا خواهد كرد نیز گفت:
در حال حاضر نزدیك به 55 میلیون نفر تزریق دز اول را انجام داده اند، كه با توجه به جمعیت هدف 67 میلیون نفری این واكسیناسیون، نزدیك به 82 درصد مجموع جامعه هدف واكسینه شده اند. در مورد تزریق نوبت دوم ، چیزی در حدود 39 میلیون تزریق انجام شده است كه با توجه به همان جمعیت هدف، نزدیك به 54 درصد از كل جمعیت تزریق دز دوم را نیز انجام داده اند. ما همچنان انتظار داریم تا با همكاری مردم در تزریق واكسن در یك ماه آینده به عدد بالای 90 درصد تزریق در دز اول و بالای 80 درصد تزریق در نوبت دوم برسیم.
زهرایی در پاسخ به سوال فاطمه صداقتی مجری برنامه در مورد اینكه آیا این گزاره كه 26 درصد مردم ایران با واكسن مخالف هستند درست است یا خیر گفت:
طبق نظرسنجی هایی كه به كمك تیم های تحقیقاتی، توسط وزارت بهداشت صورت گرفته است خوشبختانه استقبال نسبت به سایر كشورهای دنیا، در این مورد وضعیت بهتری داریم. اما طبق تحقیقاتی كه صورت پذیرفته، 14 الی 15 درصد افراد جامعه نسبت به زدن واكسن دچار تردید هستند.
وی همچنین توضیحاتی نیز در مورد زمان تزریق دز سوم در واكسن های مختلف ارائه داد و گفت : زمان تزریق نوبت سوم با توجه به بررسی های تكمیلی در مورد واكسن های موجود در بازار متفاوت است. طبق برررسی های انجام شده كسانی كه واكسن هایی مثل سینوفارم و بركت كه فرم ساخت آنها ویروس غیر فعال است را تزریق كرده اند، مخصوصا در افراد بالای 60 سال بهتر است دز سوم را نیز دریافت كنند. توصیه وزارت بهداشت این است كه اگر 4 ماه از تزریق نوبت دوم این واكسن ها گذشته است، برای تزریق نوبت سوم به مراكز درمانی مراجعه كنند.
تزریق نوبت سوم سبب میشود كه میزان آنتی بادی تشكیل شده در بدن بالاتر رود و مدت طولانی تری در بدن بماند.
همچنین در مورد واكسنهای آسترازنكا و یا اسپوتنیك وی كه پلتفرم آدنو ویروسی دارند توصیه میشود كه بعد از 6 ماه، فقط افرادی كه در گروه پر خطر قرار دارند برای تقویت سیستم ایمنی خود یك دز یادآورد تزریق كنند.
درپایان دكتر زهرایی با بیان اینكه واكسن كرونا و آنفولانزا هر دو در كشور موجود هستند، در مورد شیوع همزمان كرونا و آنفولانزا در فصل پاییز اظهار داشت: توصیه می شود كه گروه های پرخطر مخصوصا كسانی كه بالای شصت سال دارند، دچار بیماری های زمینه ای هستند، واكسن آنفولانزا را دریافت كنند.