جوان ایرانی سلام شنبه تا چهارشنبه از ساعت 05:30 به مدت 1:30

كار یا دانشگاه كار یا دانشگاه

مدیركل كارودانش وزارت آموزش و پرورش: اولویت آموزش درهنرستان ها، ورود به بازار كار است نه دانشگاه

1396/08/20
|
12:53
|

«مصطفی آذركیش» مدیركل كارودانش وزارت آموزش و پرورش درگفتگو با رادیو جوان درباره این كه چه مهارت هایی در مدارس گنجانده شده گفت: بخشی از این مهارت ها، مهارت های حل مسئله است. در وزارت آموزش و پرورش، توسعه اموزش های مهارتی از اولویتهای اصلی است و به خاطر همین هم درس كار و فناوری از دوره ابتدایی و در پایه هفتم و هشتم ونهم، دانش‌آموزان را با مهارت ها و مشاغل جدید آشنا می كند.
وی گفت: در پایه ده و یازده ودوازدهم دانش‌آموزان با ورود به هنرستان ها رشته های جدید را در حوزه صنعت، خدمات، كشاورزی و هنر آموزش می بینند. چون دوره نیم متوسط دوم دوره نیمه تخصصی هست و باید پاسخگو ی نیاز بازار و نیازهای جامع درحوزه های مختلف هم باشد بیش از 160 رشته در شاخه كارودانش و بیش از 41 رشته در شاخه فنی و حرفه ای با تناسب سازی نیازها با بازار كار بوجود آمده است و ایجاد این رشته های جدید نشان می دهد توجه به اشتغال و نیازهای فعلی و آینده جامعه مدنظر وزارت آموزش و پرورش هست.
آذركیش درباره استقبال دانش آموزان از این رشته های جدید گفت: امسال نسبت به سال قبل در شاخه كارودانش 45 هزار نفر ثبت نام بیشتر در پایه دهم داشتیم و این یعنی رشد ¼ درصدی و نشان از افزایش و اقبال عمومی جامعه، خانواده ها و دانش‌آموزان به سمت آموزش های مهارتی است. با توجه به سیاست هایی كه در وزارت آموزش و پرورش داریم و تعاملی كه با دستگاه های اجرایی و دستگاه های متولی مهارت داریم، در تمام مناطق آموزشی كشور و 720 منطقه، یك هنرستان كارودانش را داریم و این یعنی دسترسی آموزشی به آموزش های مهارتی وتوسعه عدالت اجتماعی را بییشتر كردیم و همین باعث شده اقبال عمومی به مهارت آموزی بیشتر شده است.
مدیركل كارودانش وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال كه آیا آگاهی دانش‌آموزان نسبت به شغل و آینده خود همزمان با این مهارت ها بالا می رود یا خیر، گفت: دانش‌آموزان در دوره ابتدایی یاد می‌گیرند كه كار مقدس است و در دوره متوسط اول دانش‌آموزان با مشاغل مختلف آشنا می شوند و اینكه در چه مشاغلی توانمند هستند و به خاطر همین بیش از 30 پودمان آموزشی كه در بحث كار و فناوری هست، ناظر بر همین موضوع است. دانش‌آموزان در دوره متوسطه دوم در مشاغل وارد می شوند.
وی افزود: نگاه ما این است كه برخی مشاغلی كه الان موجود است و برخی مشاغلی كه در آینده وارد باز كار می شوند را همزمان در آموزش مهارتی در سراسر كشور باشد و این تنوع و تعدد رشته ها ناظر بر همین موضوع است.

دسترسی سریع
جوان ایرانی سلام