برنامه «جوان ایرانی سلام» رادیو جوان با مهندس مجید عبداللهی "معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس آموزش و پرورش كشور" گفتگو كرد.
مهندس مجید عبداللهی "معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس آموزش و پرورش كشور" در برنامه «جوان ایرانی سلام» رادیو جوان گفت: ما از سال گذشته با طرح شهید پناهی به منظور ساماندهی مدارس كانكسی و بهبود فضای آموزشی در كشور شروع كردیم. در استان سیستان و بلوچستان، حدود 104 مدرسه كانكسی به شكل مدارس با سازههای با كیفیت تغییر یافتند.
وی ادامه داد: امسال، دانشآموزان این استان تجربه تحصیل در مدارس با سازههای با كیفیت را خواهند داشت. این طرح در كشور به عنوان یك طرح ملی با هدفگذاریهای وزارت آموزش و پرورش و با تأمین منابع اجرا شده است.
مهندس مجید عبدالهی درباره تغییر مدارس كانكسی اشاره كرد: هدف این طرح، تغییر مدارس كانكسی به مدارس با سازههای ثابت و با كیفیت است. امسال، در گام اول این طرح، حدود 600 كلاس درس به شكل سازههای با كیفیت و بادوام تغییر یافتهاند. این تحول در آموزش و پرورش برای بهبود كیفیت فضای آموزشی كشور مهم است و امیدواریم كه در آینده، بیشتر از مدارس كانكسی از مدارس با كیفیت و ثابت برای خدمت به جامعه تعلیم و تربیت استفاده كنیم.
وی در ادامه افزود: سرانه متوسط دسترسی به فضای آموزشی در كشور 5 متر مربع برای هر دانشآموز است، اما در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، استاندارد مطلوب برای این موضوع 8.4 متر مربع است و هدفگذاریهای ما در كشور نیز در همین راستا است.
مهندس عبداللهی، در پایان گفت: این مشكل جابهجایی جمعیت و مهاجرت واقعاً چالشهایی را در برنامهریزی فضای آموزشی ایجاد كرده است. همچنین، برنامهریزی مناسب برای ایجاد فضاهای آموزشی با كیفیت در مناطقی كه نیاز به آن دارند، بسیار حائز اهمیت است. باید تلاش كنیم تا با بهرهگیری از تجربیات گذشته، برنامهریزی مناسبی را برای ایجاد فضاهای آموزشی با كیفیت، در این مناطق انجام دهیم. افزایش سرانه متوسط دسترسی به فضای آموزشی میتواند، تأثیر مثبتی بر كیفیت آموزش و پرورش در كشور داشته باشد و بهبود آموزش و پرورش در كشور را تسهیل كند.