جوان ایرانی سلام شنبه تا چهارشنبه از ساعت 05:30 به مدت 1:30

علیرضا یاری در جوان ایرانی سلام مطرح كرد آیا هوش مصنوعی جایگزین انسان خواهد شد؟

برنامه «جوان ایرانی سلام» با دكتر علیرضا یاری، معاونت پژوهشگاه فناوری و اطلاعات درباره هوش مصنوعی گفتگو كرد‌.

1402/03/10
|
14:50
|

علیرضا یاری در خصوص هوش مصنوعی در برنامه «جوان ایرانی سلام» رادیو جوان اظهار‌ كرد: ترس هوش مصنوعی بیشتر از این بابت است كه قسمتی از كارهای انسان ها را انجام می دهد و اینكه روزی جای انسان ها را بگیرد، به نوعی جایگزین انسان شود. اما با توجه به هوش مصنوعی، شغل های جدیدی پیش خواهد آمد و می تواند یك فرصت برای انسان باشد.
وی ادامه داد: بر فرض مثال؛ قبلا دسترسی به یك سری جستجوها برایمان خیلی سخت بوده، اما هوش مصنوعی به راحتی برای ما انجام می دهد، منتهی آن جمع بندی و نتیجه گیری نهایی را هیچ وقت نمی تواند، مثل مغز انسان انجام دهد.

علیرضا یاری، معاونت پژوهشگاه فناوری و اطلاعات عنوان كرد: ما بارها در فیلم ها مشاهده كردیم كه هوش مصنوعی بر روی انسان تسلط دارد؛ یعنی در آینده، شاید یه نسلی از هوش های مصنوعی اختراع شود كه بتوانند جایگزین انسان شوند و به انسان ها كمك كنند. ولی دانشمندان گفته اند كه هر چقدر نیز پردازش كامپیوتر قوی باشد؛ فقط بستر پردازش است و آن نتیجه گیری و جمع بندی كه مغز انسان دارد را نمی تواند داشته باشد.

علیرضا یاری درباره ابر رایانه سیمرغ كه به واسطه همكاری وزارت علوم و وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری كه به بهره رسیده اشاره كرد: ابر یارانه بستر پردازش هوش مصنوعی است و امروزه الگوریتم های هوش مصنوعی نیاز به قدرت پردازشی بالایی دارند؛ قبلا ما یك كامپیوتر و دو كامپیوتر را استفاده می كردیم اما ابر رایانه صدها و هزارها و حتی میلیون ها مغز پردازشگر كامپیوتر را كنار هم قرار می دهد و یك قدرت پردازشی بسیار بالایی را ایجاد می كند. این ابر یارانه سیمرغ، یك زیر ساز پردازشی می باشد كه می تواند برای هوش مصنوعی استفاده شود.

یاری معاونت پژوهشگاه فناوری و اطلاعات خاطرنشان كرد: تكنولوژی یك بخش است و كاربرد تكنولوژی بخش دوم است؛ ما در ایجاد زیر ساخت ها، بخش عمده ای از كار را انجام دادیم. اما آنجایی كه كاربردهای هوش مصنوعی شكل می گیرد، خیلی جای كار دارد. به عنوان نمونه «چت جی بی ای» در دنیا ایجاد شده و این ترس هوش مصنوعی را افزایش داده است؛ یك مدل زبانی بسیار بزرگ از زاده هاست كه یك جایی جمع شده كه ما الان متأسفانه به آن دسترسی نداریم و همچنین كاربردهایی در كشور ما شكل نگرفته است.

وی در پایان یادآور شد: هوش مصنوعی یك چیز جدیدی نیست. مثلا؛ از نرم افزار مسیریابی وقتی استفاده می كنیم، یك نوع الگوریتم هوشمند است و بهترین مسیر را برای ما انتخاب می كند. بر فرض مثال؛ شما یك متنی را وارد جستجوگر گوگل می كنید و بهترین ترجمه را به شما ارائه می دهد.

دسترسی سریع
جوان ایرانی سلام