جوان ایرانی سلام شنبه تا چهارشنبه از ساعت 05:30 به مدت 1:30

مراكز درمان ناباروری دولتی باید گسترش پیدا كند

برنامه «جوان ایرانی سلام» رادیو جوان در خصوص روز ملی جمعیت با دكتر فاطمه محمدبیگی "نایب رئیس كمیسیون جوانی و جمعیت مجلس شورای اسلامی” گفتگو كرد.

1402/02/26
|
14:36
|


فاطمه محمدبیگی نایب رئیس كمیسیون جوانی و جمعیت اظهار كرد: در سال 1400 قانونی جوانی و جمعیت 73 ماده ای را ابلاغ كرده ایم و بند ماده 43 این قانون مبنی بر این است كه 90 درصد پوشش بیمه ای درمان ناباروری در خدمات درمانی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: این كار در بیمارستان های دولتی طرف قرارداد در حال انجام است. اما خیلی از زوجین كه مراجعه می كنند، متوجه می شویم كه قسمت هایی از فرآیند درمان ناباروری در مراكز خصوصی انجام داده اند. در صورتی كه مراكز خصوصی هنوز نپذیرفته اند كه این موضوع را در قراردادهای بیمه ایشان لحاظ كنند.‌

نایب رئیس كمیسیون جوانی و جمعیت عنوان كرد: مراكز خصوصی و بخش خصوصی را در سیطره این قانون باید اضافه كنیم. وقتی قانونی تازه شروع می شود، نیاز به فرهنگ سازی، عزم و اراده مسئولین، پیگیری خیلی جدی و نیاز به مطالبه خیلی جدی مردم را دارد.


فاطمه محمد بیگی توضیح داد: به عنوان نماینده مردم مرتب این مسائل را پیگیری می كنم، در كمیسیون بهداشت ما كمیته جمعیت داریم و در جلسات سازمان بیمه سلامت مرتب این موضوعات را به مجلس گزارش كردیم و الان فقط بخش بیمه دولتی انجام می شود. همكاری سازمان های بیمه گر در این زمینه ضعیف است.

نماینده مجلس شورای اسلامی تأكید كرد: وقتی بیمه ها همكاری نكنند؛ ما هم بالاخره تكالیف قانونی مربوط به خودمان را انجام خواهیم داد و كارشان به ماده 234 كشیده خواهد شد. ما در حال فرستادن پرونده این بیمه ها برای قوه قضائیه هستیم. در حال حاضر 3/5 میلیون زوج نابارور در عطش فرزندخواهی هستند و حداقل یك سیكل بالای 100 میلیون تومان نیازمند درمان است.

نایب رئیس كمیسیون جوانی و جمعیت افزود: معمولا هم هر 3 تا سیكل در درمان ها به نتیجه می رسد و موفقیت شان 30 الی 40 درصد است. برخی خانواده ها نتیجه نمی گیرند و به سراغ اهدای تخمك و جنین می روند. به دلیل هزینه های بسیار بالایی كه دارد هنوز بحث اهدای تخمك و جنین به عنوان بخش بیمه درمان ناباروری داخل سبد بیمه گنجانده نشده است.

فاطمه محمد بیگی درباره تمهیدات سبد بیمه گفت: لذا باید تمهیدات بهتری در نظر گرفته شود. یكی از این تمهیدات؛ گسترش مراكز درمان ناباروری دولتی است. ما در قانون دو سال به دولت وقت داده ایم كه در طی دو سال؛ مراكز درمان ناباروری سطح 2 را در تمامی استان ها راه اندازی كند كه حداقل با یك فاصله ای شهرستان های مختلف به آن دسترسی داشته باشند.

نایب رئیس كمیسیون جوانی و جمعیت تصریح كرد: وزارت بهداشت را موظف كرده ایم كه نیروی متخصص این حوزه را فوق تخصص ناباروری و فلوشیپ تربیت كند. كه امسال در ظرفیت های كنكوری برای متخصصین و فلوشیپ این ظرفیت توسط وزارت بهداشت اضافه شده است و زمان خواهد برد، لذا چند سال طول خواهد كشید كه این متخصصین را تربیت كنیم.

فاطمه محمدبیگی خطاب به سازمان های بیمه گر بیان كرد: اگر شما می خواهید كه حیاتتان ادامه پیدا كند و در آینده صندوق های بیمه تان ورشكسته نشود، به نیروی كار نیاز خواهید داشت. نیروی كار با درمان ناباروری، با پوشش بیمه ای مادران بارداری و خدمات پزشكی و مراقبت از مادران باردار به وجود می آید و 18 سال دیگر بیمه پرداز شما می شود و از ورشكستگی صندوق های بیمه كه در انتظار كشور ایران با پدیده سالمندی كه كه از 2 سال قبل شروع شده، دیگر اتفاق نخواهد افتاد.

وی افزود: من می خواهم در برنامه ریزی هایتان آینده را ببینید، اینكه فقط یك الی دو سال آینده را ببینید، هنر نیست. هنر ما حكمرانی سلامت، ارتقاء سلامت مادر و كودك است، هنر ما اینكه حكمرانی آینده بیمه ای و تأمین اجتماعی كشور را ببینیم. الان 11 درصد پدیده سالمندی داریم، پدیده سالمندی 4 الی 8 درصد است و ما الان خروج از طبیعت سالمندی را داریم، یعنی وارد این پدیده شده ایم.

محمد بیگی به خطرات پدیده سالمندی اشاره كرد: یكی از خطرات این پدیده، تعداد بیمه پردازان ما یعنی جوان های در سن نیروی كار، كاهش پیدا می كند و تعداد مستمری بگیران افزایش پیدا می كند و بسیار خطرناك است كه به فكر 20 الی 30 سال آینده نباشیم، آنچه در دهه های آینده اتفاق می افتد، اگر با درایت امروز با جدیت، مطالبه، با انجام قانون های امروز همراه نباشد، آینده خطرناك سالمندی، برای ملت ایران است و كسی را نخواهیم داشت كه برایمان حقوق بازنشستگی را تأمین كند، بیمه های ما را بپردازد و حتی نیروی مراقب سالمندان را نخواهیم داشت.

نایب رئیس كمیسیون جوانی و جمعیت خاطرنشان كرد: دولت، مدیران ارشد و مدیران میانی به اجرای قانون تن بدهند و موارد مصوب این قانون را كامل اجرا كنند، وزارت بهداشت كه در بین ارگان ها رتبه یك اجرایی را دارد؛ باید تمام مفاد اجرای این قانون را ریز به ریز رعایت كنند. شورای عالی بیمه سلامت باید این موضوع را به شكل تدوین شده برنامه ریزی كند و مقررات را برای همه سازمان های بیمه گر اعمال نماید و همچنین مراكز درمان ناباروری هم باید به پذیرش بیمه تن بدهند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درمان میزان ناباروری در استان های مختلف؛ بسته به تراكم جمعیت و مسیر، متنوع است. مراكز مناسب نیز داریم كه الان به خوبی خدمات ارائه می كنند و مراكز شلوغ در شهرهای بزرگ تر داریم. یك مقدار تراكم كار وجود دارد، بعضا زوجین مجبور هستند در صف نوبت باشند، در عین حال، به سرعت در حال گسترش است.

محمدبیگی نایب رئیس كمیسیون جوانی و جمعیت در پایان یادآور شد: اما سازمان برنامه و بودجه؛ لذا بودجه لازم را در سال گذشته برای این موضوع اختصاص ندادند و كم كاری سازمان برنامه و بودجه نابخشودنی است و منجر به این شد كه تمام آن اهدافی كه برای گسترش مراكز داشتیم؛ اتفاق بیافتد. تا الان وزارت بهداشت از بودجه های ذاتی خودش این موضوعات را افزایش داده اما سرعت پایین است و باید با بودجه بیشتری به سرعت ارتقاء پیدا كند.

دسترسی سریع
جوان ایرانی سلام