جوان ایرانی سلام شنبه تا چهارشنبه از ساعت 05:30 به مدت 1:30

قیمت گذاری دستوری علت اصلی كمبود دارو

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران می گوید: مشكلات مربوط به قیمت گذاری علت اصلی كمبود دارو است.

1401/08/15
|
12:18
|

دكتر سیدعلیرضا فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در گفتگو با برنامه جوان ایرانی در شبكه رادیویی جوان ضمن تایید كمبود برخی داروها گفت: مشكلات مربوط به قیمت گذاری علت اصلی كمبود دارو است.

مجری: سلام عرض می كنم خدمت شما و وقت شما بخیر.

مهمان برنامه: بنده هم سلام عرض می كنم خدمت شما و همكاران محترمتان.

مجری: این شربت هایی كه برای تب كودكان استامینوفن و سرم قندی نمكی كه در دسترس نیستند می شود واضح بفرمایید كه چرا امسال با یك همچنین كمبودی روبرو هستیم.

دكتر سیدعلیرضا فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: علت اصلی كمبودهایی كه الان داریم به علت برنامه ریزی نادرستی است كه در دوره قبل در سازمان غذا و دارو اتفاق افتاد.

مجری: چه برنامه ریزی بوده است؟

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: چون همه كارخانه ها پیش بینی لازم برای تولید دارو و ذخیره سازی در شركت های پخش را با هماهنگی قسمت برنامه ریزی سازمان غذا و دارو انجام می دهند. ما در مقطعی مشكلاتی پیش آمد در رابطه با قیمت گذاری داروها چون می دانید با اجرای طرح دارویار در اواخر تیرماه امسال قیمت داروها افزایش پیدا كرد بعضی از داروها كمتر در حدود 40 درصد و بعضی از داروها بیشتر یعنی تا 140 درصد هم افزایش قیمت پیدا كردند. داروهایی كه بنا به دلائلی تولیدكنندگان خیلی هم مداركی را نشان داده بودند كه هزینه های شان افزایش پیدا كرده بوده به ویژه كسانی كه تولیدكننده انواع شربت ها و سوسپانسیون ها بودند بخاطر اینكه در تابستان در بعضی از كارخانجات قطعی برق داشتیم تولید شیشه به اندازه كافی انجام نشد و كارخانه ها قیمت هایشان را بالا برده بودند تولیدكنندگان دارو با افزایش قیمت تولیدشان را كاهش دادند یا برخی از آنتی بیوتیك ها را تولید نكردند و متأسفانه در این فصل مهرماه و آبانماه كه نیاز است به كمبود این اقلام برخورد كردیم.

مجری: مگر مشخص نبود كه تولید كم شده است مگر دولت متوجه نشده بود؟

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: در آن زمان بخشی از كمبودهای ما با واردات جبران می شد. توافق بر سر قیمت باید تیر یا مرداد اتفاق می افتاد ولی متأسفانه هر دو كار دیر اتفاق افتاد. هم واردات دارویی كه دچار كمبود شده بودند هم توافق بر سر قیمت اواخر مهرماه اتفاق افتاد.

مجری: كم كاری مسئولین است مردم واقعاً این وسط دیگر هیچ تقصیری ندارند.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: بله بعضی از اقلام مثل داروهایی كه اشاره فرمودید تب بر هستند برای نوزدان و كودكان استفاده می شوند اگر به موقع تأمین نشوند ممكن است باعث تشنج باعث عوارض جبران ناپذیر گاهاً برای بچه ها شود. البته از اواخر مهر تولید كارخانه ها خیلی بالا رفت الان وضعیت نسبتاً از نظر تولید وضعیت مطلوبی است تا زمانی كه این خلأهای موجود در بازار بخاطر دو ماه توقّفی كه وجود داشت پر شود یك مقدار زمان می برد.

مجری: یعنی دو ماه عقب هستیم. الان همكار بنده نمونه واقعی داریم باورش باید كنیم همكار من یك سرم قندی نمكی پیدا نكرده است. تولیدكننده تولید نكرده است چون می گوید با قیمتی كه شما تعیین می كنید برایش نمی صرفه، بعد دولت آمده قیمتی تعیین كرده است كه نمی تواند تولیدكننده با آن كار كند و دوباره نشسته به امید همان تولیدكننده، نكرده همان موقع سفارش دهد و وارد كند این وسط تنها كسی كه مهم نیست مردم هستند نوزادان مردم بچه های مردم هستند.

نایب رئیس محترم انجمن داروسازان ایران: بله متأسفانه. اقلامی كه خیلی ضروری نیستند مثل انواع مواد نیروزا، تقویتی، مكمل غذایی به شكل شربت و كپسول به وفور در داروخانه وجود دارد. چون قیمت گذاری آزاد است ولی اگر قیمت گذاری دستوری باشد و كارخانه ها نتوانند با آن قیمت كار كنند متأسفانه باعث كمبود می شود و كمبود درخصوص دارو با هیچ چیزی قابل جبران نیست.

مجری: پس باید منتظر بمانیم تا آنهایی كه سفارش داده ایم از خارج بیاید و یا آن خلأ دوماهه با همدیگر یر به یر شود. ببینیم در این فاصله چقدر نوزاد و كودك آسیب می بینند و چقدر پدر و مادر اسیر می شوند به دنبال یك شربت دیفن هیدرامین یا استامینوفن یا یك سرم، واقعاً منصفانه است یك همچنین رفتاری با مردم؟

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: ما این هشدارها را از سال قبل داده بودیم گفتیم كمبودهای دارویی دارد جدی می شود بخصوص از تابستان پیش بینی این روزهای سخت را كرده بودیم.

مجری: بله آنقدر سرشان شلوغ است كه كسی به دارو نمی رسد كه فكر كند.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: متأسفانه خیلی جدی گرفته نشد الان دو سه هفته ای است كه تیم جدیدی در سازمان غذا و دارو مستقر شده است تا اینها برنامه ریزی درست و واقع بینانه ای داشته باشند و دسترسی به مردم را فدای قیمت نكنند الان مردم مجبور هستند كه برای تهیه دارو به بازار سیاه پناه ببرند با پنج یا شش برابر قیمت.

مجری: بعد ما می خواهیم نسلی زیاد كنیم تا سالم باشند.

مجری: ممنون

دسترسی سریع
جوان ایرانی سلام