جوان ایرانی سلام شنبه تا چهارشنبه از ساعت 05:30 به مدت 1:30

دغدغه‌های مردم سیستان و بلوچستان در گفتگو با استاندار آن

اهالی هر كدام از استان‌های ایران فرهنگ و اقتصاد خاص خودشان را دارند و به تبع آن خواسته‌ها و دغدغه‌هایشان نیز متفاوت است.

1401/04/15
|
07:12
|

آشنایی با دغدغه‌های آنها یادآور می‌شود كه اقشار مختلفی در اقصی نقاط ایران نیز نقش مهمی در آبادانی و پیشرفت سرزمین‌مان دارند و ایران صرفاً به چند كلانشهر محدود نخواهد شد.
آقای حسین مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان، درباره دغدغه جوانان این استان در گفت‌وگو با برنامه جوان ایرانی سلام، گفت: «طبیعی است كه بیشتر مشكل سیستان و بلوچستان یا به طور كل كشور، اشتغال و رفع بیكاری جوانان است.»

وی درباره راه حل‌های این موضوع گفت: «ما در این استان از دو مسیر در حال پیگیری این مشكل هستیم. اول اجرای پروژه‌ها و طرح‌های اقتصادی است و دوم تكمیل زیربناهاست كه خود پروژه‌های عمرانی هم باعث اشتغال می‌شود.»
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح كرد: «بزرگترین مشكل كشور و سیستان و بلوچستان، مسئله آب است.
تداوم خشكسالی و كمبود بارش‌ها فاجعه‌بار است و از مهمترین پروژه‌هایی كه در حوزه آب پیگیری كردیم، می‌توان به جهاد آبرسانی اشاره كرد كه وزارت نیرو در حال آب‌رسانی به ده هزار روستاست.
دو هزار روستا برای استان سیستان و بلوچستان است كه تا كنون 40 روستا آبرسانی شده است و 500 روستا نیز تجهیز كارگاه شده است.»

وی ادامه داد: «ما حفر چاه‌های حرمك را برای تامین منطقه زاهدان اجرا كردیم و 10 حلقه چاه حفر شده كه 5 حلقه در مدار است و احتمالاً چهار حلقه هم تا هفته آینده وارد مدار می‌شود و مجموعاً 9 حلقه حفر چاه می‌تواند فشار آب و تامین این منطقه را داشته باشد.
علاوه بر آن 150 نقطه از استان را حفر چاه، كف‌شكنی و لایروبی كرده‌ایم. همانطور كه می‌دانید باید به ناچار به سمت آب‌های زیرزمینی برویم.
همچنین چهارمین چاه ژرف در منطقه سراوان نیز حفر شد كه حدود 1600 تا 1800 متر حفر شد و درخواست ما این است كه به سرعت تعداد اینها بیشتر شود.
البته خوشبختانه یك آب‌شیرین‌كن در چاه شماره دو با ظرفیت كم نصب كردیم و آب برای روستاها و مدارس بسته‌بندی می‌شود. ولی باید تعداد آن زیاد شود كه ما بتوانیم چاه‌های ژرف كه پدیده نویی است را به تعداد 100 حلقه برسانیم.»

استاندار سیستان و بلوچستان درباره راه‌های دیگر گفت: «مورد دیگر بحث فاضلاب است. در حادثه سیل كنارك نداشتن فاضلاب و طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی خیلی خسارت به مردم وارد كرد.
خوشبختانه می‌توانم اطلاعات بدهم كه مدول 2 كنارك تا آخر تیرماه راه‌اندازی می‌شود و مدول 3 نیز تقریباً همه مشتركین كنارك را پوشش می‌دهد تا آخر سال آماده می‌شود.
طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی كه برای جلوگیری از سیلاب‌هاست را می‌توانیم در كنارك انجام دهیم.»

وی درباره اهمیت راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی در این استان گفت: «من به عنوان عملكرد دولت سیزدهم عرض می‌كنم كه ما 63كیلومتر راه دو بانده تا پایان 1400 تحویل دادیم و اكنون هم 240كیلومتر پروژه در دست اقدام داریم.
البته این را هم بگویم كه استان ما پایین‌ترین شاخص جاده‌ها و بزرگراه‌ها را در كشور دارد. باعث تاسف است كه باید بگویم ما كمترین تصادف را در شب داشتیم اما در كشته‌شدگان تصادفات رتبه اول را داشتیم.
چرا كه جاده‌های ما عمدتاً دو طرفه است و تصادفات رخ به رخ زیاد اتفاقات می‌افتد. البته احداث پل‌های بزرگی در استان به بهره‌داری رسیده كه خوشبختانه بخش عمده‌ای از آن مربوط به مصوبات سفر رئیس جمهور به سیستان است.»

وی درباره بخش مسكن گفت: «ما در كشور رتبه اول تامین مسكن را داریم و بخش عمده‌ای از پروژه‌ها به بخش فنداسیون و پی‌كنی رسیده و احتمالاً حدود 1000 واحد را تا قبل از نیمه دوم سال به مردم تحویل می‌دهیم.»

وی در خصوص راه‌ها گفت: «راه‌آهن زاهدان به خاش تقریبا تكمیل شده و تا ده-پانزده روز دیگر سوت قطار در ایستگاه راه‌آهن خاش شنیده می‌شود. همچنین مجوز فرودگاه سراوان را گرفته‌ایم.
از طریق وزیر نفت و وزیر گردشگری كشتی كروز، تامین سوخت یارانه‌ای شده كه بتوانیم كشتی مسافری بین بندر چابهار و عمان داشته باشیم و همچنین كشتی پشتیبانی برای صیادان وجود دارد.»

وی تصریح كرد: «دو تا زیربنای دیگر در استان ما از نظر شاخص میانگین با سایر نقاط كشور متفاوت است. یكی درمان و دیگری آموزش.
پروژه‌های متعددی در دست احداث است كه تلاشمان این است تا آخر سال 2هزار مدرسه را تحویل دهیم. از آنجایی مباحث نظری در استان جایی ندارد، سیاست مدرسه‌سازی به سمت شبانه‌روزی و هنرستان است.

«رساندن 1600 كیلومتر فیبر زمینی در برنامه شركت مخابرات است كه حدود 7كیلومتر آن انجام شده است. مهمترین مزیت سیستان و بلوچستان مرزهای طولانی‌اش است.
ما با سه كشور افغانستان، پاكستان و عمان مرز داریم. این مرز فرصت خوبی برای ایجاد تبادل تجارتی است و ما بازارچه‌های مرزی را شروع كرده‌ایم.»
استاندار سیستان و بلوچستان درباره دیگر امكانات و اقدامات در این استان به وجود معادن مس، برق‌رسانی و زمین‌های چمن اشاره كرد.

دسترسی سریع
جوان ایرانی سلام