پیشكسوت عرصه رسانه و نماینده حوزه انتخابیه تهران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با برنامه جوان ایرانی سلام درباره طرح صیانت، گفت: «بر اساس قانون كسی نمیتواند قانون مصوب مجلس را لغو كند.
همچنین طی مراحل مختلف، نام طرح «صیانت» كه در دو سال پیش مطرح بود، به طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» تغییر نام یافت كه 22 ماده هم دارد و به تصویب كمیسیون مشترك مجلس رسید.»
وی ادامه داد: «به دلیل اینكه فضای مجازی، پاشنه آشیل نفوذ دشمن داخل كشور است و دولتها نمیتوانند بدون اتكا به فضای مجازی عمل كنند و همچنین در كشور ما قانونی درباره فضای مجازی وجود ندارد، دشمنان ما از این بیقانونی نهایت استفاده را میبرند.
ما شروع به قانون نوشتن كردیم كه نوشتن و تنظیم آن به شش سال گذشته برمیگردد.
در این مدت، از نهادهای مختلف مثل شورای عالی فضای مجازی، دولت جدید، بخشهای خصوصی و مركز پژوهشها مشورت گرفته شد. حدود 45 جلسه تا كنون كمیسیون مشترك مجلس برگزار كرده است و میتوان گفت در این زمان، این قانون تغییراتی داشته كه حتا ضعیفتر هم شده است. در نهایت با نظر شورای عالی فضای مجازی این قانون تنظیم شده است.
به همین علت اداره قوانین مجلس متاسفانه این اطلاعیه غلط را از سوی آقای پورسید، معاونت قوانین مجلس، داده است. آقای پورسید در سه جلسه كه به ریاست نایب رئیس مجلس برگزار شد، مسئول این جلسه بودهاند.»
وی درباره اینكه مردم با خبر باطل شدن تصویب كلیات طرح صیانت، خوشحال شده بودند، گفت: «این طرح، طرح صیانت از حقوق مردم است و مردم باید واقعیت را بدانند.»
نگرانیهای مردم برای به تصویب رسیدن طرح
نوباوه درباره نگرانیهای مردم درباره كاهش سرعت اینترنت، گفت: «این بحث به وزارت ارتباطات هم مربوط نمیشود و مسئلهای جهانی است كه دولت هم درباره آن اطلاعیه داد.
ما هنوز نگفتهایم كه این قانون تصویب شده است و ممكن است یك سال تصویب آن طول بكشد. برعكس، اگر قانون تصویب شود، نه تنها سرعت اینترنت افزایش مییابد بلكه هزینه آن به یك سوم كاهش مییابد.»
وی درباره اینكه مردم بعد از تصویب طرح نمیتوانند به سایتهای معتبر خارجی دست پیدا كنند، گفت: «اینطور نیست و منطقی نیست كه ما یكسری امكانات را از خودمان سلب كنیم. این برنامهها باید به گونهای باشند كه از قوانین كشور ما در خصوص مسائل مختلف هم تبعیت كنند.
من به عنوان نمایندهای كه مورد اعتماد مردم هستم، میگویم كه مردم نگرانی نداشته باشند.»
این نماینده مجلس با تكذیب بسته شدن اینستاگرام، گفت: «اینها شایعاتی است كه مردم را تنگنا قرار میدهد.
امروز این پلتفرمها برای این ساخته شدهاند كه مردم كشورهای در حال توسعه به آن بپیوندند و هدف ما این است كه این پلتفرمها در كشور ما قانونمند شوند.
بنابراین هدف ما تقویت برنامههای داخلی است و هیچ منعی برای استفاده از پلتفرمهای خارجی نیست.»
او همچنین درباره اینكه چرا بعضی پلتفرمها مثل تلگرام فیلتر شدند ولی بسیاری از شبكههای رسمی ما در آن فعالیت میكنند، گفت: «در پلتفرمهای دیگر نظیر واتساپ چنین اتفاقی نیفتاده است و ما با قانونمند كردن این پلتفرمها پاسخی برای جرمهای احتمالی خواهیم داشت.
در كل اطمینان میدهیم كه ما از حقوق مردم دفاع میكنیم و نگرانی وجود نخواهد داشت.»
بیژن نوباوه در پایان تاكید كرد: «اتفاق عجیبی نخواهد افتاد و شبكههایی كه فیلتر شدند چون آموزش درست كردن بمب و آتش زدن مساجد را در خودش داشت، فیلتر شدند.
در اینستاگرام هم اگر كسی از ایران عكس «شهید حاج قاسم سلیمانی» را بگذارد، صفحهاش را میبندند. چون این موضوع به قوانین آنها مرتبط نیست.
از طرفی بسیاری در این فضا با میلیونها دنبال كننده، كسب درآمد دارند اما مالیات آنها در خارج از كشور پرداخت میشود.
در نهایت خواهشمندیم از مردم كه یكبار این طرح را بخوانند و با قوانین موجود آن آشنا شوند.
همچنین بدانند، حفظ منافع مردم در اولویت است و با تصویب این طرح دچار عقبماندگی از جهان نخواهند شد. تمامی جلسات و نظرات ما برای بهبود شرایط مردم است.»
جوان ایرانی سلام، شنبه تا چهارشنبه از ساعت شش و چهل دقیقه صبح به مدت 80 دقیقه به طور زنده از رادیو جوان پخش میشود.
پایان پیام