همزمان با دهه كرامت، ششمین روز از ماه ذیالقعده به نام حضرت شاهچراغ (ع) و تجلیل از مقام شامخ ایشان در تقویم ملی كشورمان ثبت شده است.
شاهچراغ آرامگاهی معروف و متبرك است كه امروزه به صورت یكی از مهمترین نقاط دیدنی شیراز تبدیل شده است. آرامگاه شاهچراغ محل خاكسپاری میر سید احمد، پسر امام موسی كاظم، امام هفتم شیعیان است و از اینرو شاهچراغ زیارتگاه بسیاری از شیعیان گشته است.
احمدبن موسی شاهچراغ؛ پسر ارشد امام موسی كاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) در راه پیوستن به برادر خود به سوی خراسان سفر نمود ولی در راه توسط افراد مأمون، خلیفه عباسی، در شهر شیراز به شهادت رسید.
شیعیان و محبان اهل بیت علیهم السلام، پس از حضور با بركت امام هشتم علیه السلام در خراسان برای زیارت چهره تابناك امامت و ولایت از نقاط مختلف، به سوی ایران حركت میكنند. حضرت احمدبن موسی(ع) نیز در همین سالها با جناب سید امیر محمد عابد و سید علاءالدین حسین(برادران ایشان) و جمع زیادی از برادرزادگان و محبان اهل بیت علیهم السلام، به قصد زیارت حضرت رضا علیه السلام از مدینه حركت مینمایند تا از طریق شیراز به طوس عزیمت كنند. در بین راه نیز عده كثیری از شیعیان به آنان ملحق میشوند.
خبر حركت چنین قافله بزرگی مأمون خلیفه عباسی را به وحشت انداخت تا اینكه ایشان را در شهر شیراز به شهادت رساندند.
بنای شاهچراغ در دوره اتابكان فارس در سده ششم هجری قمری ساخته شد. حیاط شاهچراغ دارای دو در اصلی ورودی است كه در سمت جنوب و شمال حرم از زیر دو سردر بزرگ كاشی كاری شده گذشته و وارد حیاط وسیع حرم میشود. حرم شاهچراغ در سمت غرب حیاط و حرم سید میر محمد؛ برادر شاهچراغ، در سمت شمال شرقی حیاط قرار دارد.