سیزده آبان سال روز تسخیر لانه جاسوسی آمریكا و روزدانش آموزگرامی باد
روز 13 آبان كه در تقویم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز مبارزه با استكبار جهانی نامگذاری شده یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است كه در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ كشور به عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است. تبعید امام خمینی(ره) به تركیه در 13 آبان 1343، 13 آبان 1357 كه روز دانشآموز نام گرفت و تسخیر لانه جاسوسی در 13 آبان 1358 این سه واقعه تاریخی هر كدام در دوره وقوع تاثیر گذاری خاص خود را داشته است . علت نامگذاری روزدانش آموز، واقعه كشتار جمعی دانشآموزان تهرانی است كه به نشانه اعتراض به حكومت پهلوی در صبح روز 13 آبان 1357 در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند.
همچنین در 13 آبان 1358 دانشجویان تصمیم به اشغال سفارت آمریكا گرفتند. دانشجویان دراین روز گرد هم آمدند و طی یك راهپیمایی تا سفارت آمریكا از دیوارهای سفارت بالا رفته و علیرغم مقاومت محافظین و آمریكاییها، سفارت را به تصرف كامل درآوردند. در هنگام تسخیر سفارت، آمریكاییها به سرعت مشغول نابود كردن بسیاری از اسناد دخالتها و تجاوزارت و غارتهای خود شدند ولی پس از تسخیر سفارت به سرعت از نابودی باقیمانده اسناد جلوگیری شد و بعدها اسنادی كه از لانه جاسوسی آمریكا به دست آمده بود چاپ شده و در اختیار همگان قرار گرفت. به محض انتشار این خبر، مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع كرده و از حركت دانشجویان حمایت كردند. این حركت دانشجویان معترض، خشم آمریكاییها را برانگیخت و آنها كه ناتوان از درك ملتی استقلالطلب و آزادیخواه بودند، دست به اقداماتی بر ضد جمهوری اسلامی ایران زدند.
بی شك یوم اللّه سیزده آبان، یادآور حماسه ها، ایثارها و فداكاری های دانشجویان و دانش آموزان عزیزمان است. این روز باشكوه بدین سبب روز «دانش آموز» نامیده شد، تا خاطره فرزندان دلیر انقلاب برای همیشه جاودان بماند . روز سیزدهم آبان به همه مستضعفان جهان آموخت كه بر ضد مستكبران قیام كنند و حقوق از دست رفته خویش را از چنگال استكبار و استعمار بیرون كشند.
یاد و خاطره ی جانفشانی و شهادت دانش آموزان در یوم الله سیزده آبان 1357 بر دانش آموزان مبارزوهمیشه درصحنه و برمردم غیور ایران گرامی باد.