شبهای قدر، شبهای آمرزش و فرصتی برای دعا و نیایش است
"شب قدر" شبی است كه در آن قرآن مجید بر پیامبر عظیم الشأن اسلام نازل شده است و فضیلت عبادت در این شب از تمام شبها بیشتر است.
شب قدر از شبهای مقدس و متبرك اسلامی است. خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد كرده و سورهای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمیرسد. این شب، شب فرود آمدن ملائكه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. با توجه به آیات سوره قدر میتوان به فضیلتهای شب قدر پی برد:
1. قرآن در آن نازل شده است.
2. عبادت و احیای آن معادل بیش از هزار ماه است.
3. خیرات و بركات الهی در آن شب نازل میشود.
4. رحمت خاص خدا شامل حال بندگان میگردد.
5. فرشتگان و روح در آن شب نازل میگردند.
شب قدر فرصتی است برای شستشوی آینه دل. این شب بهترین فرصت است تا خوبیها را جایگزین بدیها، صلح و صفا را جایگزین اختلاف و تفرقه، احسان و نیكی را جایگزین ظلم و ستم، احسان به والدین را جایگزین عاق والدین و صله رحم را جایگزین قطع رحم نماییم. نیكو و شایسته است با صدقات قدمی در جهت آبادانی خانه آخرت برداریم و با اعمال نیك و خیر، ثواب دو چندان ببریم.
شب های قدر اوج معنویت رمضان است، شب هایی است كه زندگی مومن در آن سراسر رنگ خدا می گیرد، پهنه ای است كه روزه دار بر آن می ایستد و بر همه ما سوای حق، پشت می كند و در خلوت پر راز شب با عبودیت محض در پیشگاه خدا همه چیز و حتی خود را به فراموشی می سپارد، از هر چه زمینی است می برد و با آسمان پیوند می خورد، مجرد می شود و به عبادت خدای یكتا می ایستد و اینجاست مومن تنها خدا را می بیند كه كارگزار همه هستی است و با گوش جان كلام خدا را می شنود و با دل در می یابد و این امر خداوند و اراده اوست كه سیطره خویش بر همه چیز گسترده است.
حضرت امام باقر (ع) میفرمایند:
"هر كسی شب قدر را احیاء بگیرد گناهش آمرزیده می شود اگر چه گناهانش به تعداد ستارگان آسمان و سنگینی كوهها و پیمانه های دریا باشد."
شبهای قدر، شبهای تجلی معنویت دین و آسمانی شدن زمین است، شب قدر، شبی كه از آسمان باران «انا انزلناه» می بارد؛ شب باران رحمت حق بر روزه داران خداجوست.
انتهای پیام/