دهم آذر،روز جهانی مبارزه با ایدز،گرامی باد
به گزارش گروه چندرسانه ای رادیو جوان؛ دهم آذرروز جهانی ایدز نامگذاری شده است.اپیدمی جهانی ایدز و ویروس آن، با توجه به مقیاس و تأثیر ویرانگری كه دارد یك مورد اضطراری جهانی و یكی از وحشتناك ترین چالش ها را در برابر زندگی و حیثیت انسان و همچنین در برابر برخورداری مؤثر ازحقوق بشر تشكیل می دهد، كه رشد اجتماعی و اقتصادی را در سراسر جهان تضعیف می كند و بر تمامی سطوح جامعه ملی، اجتماعی، خانوادگی و فردی تاثیر می گذارد. ایدز تا به حال جان میلیون ها انسان را گرفته است و در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس "اچ. آی. وی." آلوده می شوند. تاكنون هیچ راهی برای درمان قطعی آن پیدا نشده است.
بیماری ایدز یا سندرم نقص ایمنی اكتسابی بیماری است كه سبب اختلال سیستم ایمنی بدن می شود به صورتی كه بدن قادر به مبارزه با برخی عفونتها نمی باشد. این عفونتها عبارتند از: عفونتهایی كه عفونتهای فرصت طلب نام دارند و سایر بیماریهایی كه در شرایط ضعف سیستم ایمنی عمل می كنند.
وقتی فردی با ویروس ایدز آلوده می شود و ویروس وارد بدن او میگردد، ابتدا ویروس در سلولهای سفید خون او زندگی و تكثیر پیدا میكند.معمولاً انتقال ویروس ایدز از یكی از این راهها اتفاق می افتد: تماس جنسی بدون پیشگیری با فرد آلوده به ایدز، استفاده از سوزن یا سرنگ مشترك با یك فرد آلوده به ویروس ایدز، انتقال ویروس از مادر به فرزند در حین بارداری، زایمان و شیردهی .بررسیهای آزمایشگاهی نشان داده است كه ویروس ایدز در یك سرنگ آلوده میتواند حتی بیشتر از یك ماه زنده بماند و معتادان تزریقی به منظور پیشگیری از ایدز هرگز نباید سرنگ، آب و وسایل تهیه مواد مخدر را بطور اشتراكی مصرف نمایند یا اینكه بیشتر از یك بار مصرف كنند.این شامل سوزنها و سرنگهایی می شود كه برای تزریق مواد مخدر و حتی داروهایی مثل استروئیدها به كار می رود. سایر انواع سوزن و سرنگ مثل آنهایی كه برای سوراخ كردن گوش و خالكوبی یا تاتو كردن به كار می رود نیز می تواند سبب انتقال ایدز شود.
بلافاصله بعد از آلوده شدن، برخی افراد ممكن است علائمی گذرا شبیه یك سرماخوردگی ساده داشته باشند. حتی ممكن است آلوده شده باشند، اما كاملاً احساس سلامت كنند. تنها راهی كه شخص می تواند از وضعیت
خود مطمئن شود انجام آزمایش برای كشف آنتی بادیهای ضدویروس ایدز است. اگر شخص به هر دلیل احتمال می دهد كه به ویروس ایدز آلوده است باید هرچه سریعتر مورد آزمایش قرار گیرد، زیرا حتی در اولین مراحل بیماری باید گامهای سازمان یافته ای برای حفظ درازمدت سلامتی فرد برداشته شود. بیمار باید به طور منظم به یك متخصص بیماریهای عفونی مراجعه كند تا در وقت مقتضی قبل از بدحال شدن بیمار درمان ضد ویروس ایدز شروع شود. این روش رسیدگی فعالانه در بیماران ایدز سبب می شودبیمار سالهای بیشتری زندگی سالم داشته باشد.قدرمسلم تنها راه مبارزه بابیماری ایدزبه چالش كشیدن آن، روشن ساختن اذهان مردم،ومبارزه همه جانبه بااین بیماری است.
دهم آذرماه، روز جهانی مبارزه با ایدز، گرامی باد.
انتهای پیام/