هشتم ربیع الاول، سالروز شهادت امام حسن عسكری (ع) را به مسلمانان جهان تسلیت میگوییم.
هشتم ربیع الاول، مصادف با سالروز شهادت امام حسن عسكری (ع) است. یازدهمین پیشوای متقیان، امام حسن عسگری (ع) در سال 232 هجری قمری چشم به جهان گشود. پدرش امام دهم، حضرت امام هادی (ع) و مادرش بانویی پارسا و شایسته به نام حدیثه بود كه برخی از او با نام سوسن یاد كردهاند. و چون امام حسن (ع) به دستور خلیفه عباسی در سامرا در محلهی عسكر سكونت اجباری داشتند «عسكری» نامیده میشود.
از مشهورترین القاب امام حسن علیه السلام، نقی و زكی و كنیهاش ابومحمد است. امام حسن عسكری (ع) 22 سال از دوران زندگیاش را با پدر بزرگوارش سپری كرد و با شهادت حضرت امام هادی (ع) به امامت رسید. امامت ایشان، شش سال بیشتر به طول نیانجامید، ولی در این زمان كوتاه حوادث مهمی رخ داد. اهمیت دوران امامت ایشان زمانی آشكار میشود كه به مسئلهی غیبت و اهمیت آن پی ببریم، چون حضرت باید در این مدت كوتاه مقدمات لازم برای انتقال شیعه از مرحلهی حضور به مرحلهی غیبت را فراهم میكرد.
امام حسن عسكری (ع) در طول 28 سال عمر پربار خویش، علاوه بر اینكه در ادامهی راه نبوت و امامت، نهایت تلاش خود را به كار گرفت و با تربیت شاگردان ممتاز و رهنمودهای خردمندانهی خویش شایستهترین خدمات را به امت اسلامی عرضه كرد، در مقام امام امت و غم خوار ملت نیز از هیچ كوششی در راه رفع گرفتاریها و مشكلات مسلمانان به ویژه شیعیان فرو گذاری نكرد.
در خصوص نحوهی به شهادت رساندن امام حسن عسكری(ع) باید گفت كه در طول دوران خلفای عباسی چون معتز و مهتدی همواره تلاشهایی را در جهت از میان برداشتن امام انجام دادند كه به خواست الهی این تلاشها بی ثمر ماند. اما در دوران معتمد عباسی به دلیل افزایش نفوذ و محبوبیت امام حسن عسكری (ع) در جامعه و توجه روز افزون مردم به ایشان، معتمد به شدت نگران شد و هنگامی كه مشاهده كرد زندان و اختناق نه تنها از عظمت ایشان نمیكاهد بلكه بالعكس به محبوبیت ایشان میافزاید،
در ربیع الاول سال 260 هجری قمری به وسیله یكی از نزدیكانش امام حسن عسكری (ع) را با زهر مسموم كرد. امام حسن عسكری (ع) در هشتم ربیع الاول هنگام نماز صبح به شهادت رسید.
سالروز شهادت امام حسن عسكری (ع) را به دوستداران اهل بیت (ع) تسلیت میگوییم.