نهم مهرماه، روز جهانی سالمندان، گرامی باد
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛روز نهم مهرماه، به عنوان روز سالمندان نامگذاری شده است تا گامی در راستای تكریم پدران و مادران برداشته شود. دوران سالمندی همانند دوران كودكی یا جوانی، یكی از مراحل زندگی است با این تفاوت كه دوران كودكی و جوانی، سرشار از انرژی و تلاش، ولی دوران سالمندی، همراه با تحلیل قوا و كاهش میزان فعالیتهای فیزیكی است. تاقبل از قرن بیست و یكم میلادی، میانگین عمر، بسیار پایین بود. اما بهبود وضع تغذیه و پیشرفتهای چشمگیر پزشكی و ارتقای سطح بهداشت، سبب افزایش میانگین عمر گردیده است. وجود شمار روز افزون سالمندان در اكثر كشورها موجب شده كه مقامات دولتی و برنامه ریزان اجتماعی، توجه بیشتری به این مسئله ابراز نموده و به وضع مقرراتِ تأمین اجتماعی مطلوبترِ آنان همت گمارند.
چنانكه سازمان ملل در سال 1982 شورای جهانی سالمندی را تشكیل داد و در همان سال طرحی را برای تعیین یك روز جهانی برای سالمندان ارائه كرد تا اینكه در سال 1990 این شورا اول اكتبر را روز جهانی سالمندان تعیین نمود. در ایران نیز در پرتو تحولات ناشی از انقلاب و به دلیل آداب و رسوم فرهنگی در جامعه، كهنسالان از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.
تكریم سالمندان و احترام ویژه آنان، از آموزه های روشن فرهنگ اسلامی است. قرآن مجید در آیه23 سوره اسراء می فرماید: «به پدر و مادر نیكی كنید. هرگاه یكی از آن دو، یا هر دو آنها نزد تو به سن پیری رسند، كمترین اهانتی به آنها روا مدار و بر آنها فریاد مزن و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه به آنها بگو.» پیامبر اكرم (ص) نیز در سخنی گران قدر، والایی سالمندان را این گونه ترسیم می كند: «احترام به پیران امت من، گرامی داشت من است.»
قدرمسلم سالمندان، در روزگاری دیگر و در شرایط و آدابی متفاوت پرورش یافته اند و دل بسته سنت های خود هستند و بدین دلیل، نمی توانند بی مهری نسل جدید را به سنت های قدیم بپذیرند.
جوانان بایدبدانند كه با وجود هر اختلاف و تفاوت سلیقه، سالمندان از هر نو و تازه ای، گرامی تر، مهم تر و شایسته احترامند. حضرت امام علی (ع)، بزرگداشت سالمندان را زمینه ساز احترام خود انسان می داند و می فرماید: «به بزرگانتان احترام كنید تا كوچك ترها شما را محترم شمارند.»
نهم مهرماه، روز جهانی سالمندان، مبارك و گرامی باد.
انتهای پیام/