کاوشگر شنبه تا پنج شنبه از ساعت 09:00 به مدت 50 دقیقه

سم خوراكی حکایت نمک گیر شدن شما در رادیو جوان

نمک چیست؟چطورکشف شد؟ چگونه وارد غذای انسان شد؟ غذای بی نمک چطور غذایی است و چه کارکردی در چرخه اقتصادی ملتها دارد. "کاوشگر" امروز از رادیو جوان درباره نمک و تاریخچه و نقش آن در اقتصاد کنونی صحبت خواهد کرد.مارا در رادیو جوان بشنوید.

1397/09/11
|
09:03

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛نمک خوراکی از سدیم و کلر ساخته شده‌است. در آب محلول است و از مهم‌ترین املاحی است که در خوراک روزانه مورد انسان‌ها به کار می‌رود. نمک خوراکی به شکل معدنی در ته‌نشین‌ها و رسوب‌ها همچین چین خوردگی‌ها وجود دارد که به شکل سنگ نمک استخراج می‌شود. همچنین در آب دریاها به مقدار فراوان موجود است که قابل برداشت نیز می‌باشد.

نمک خوراکی مانند دیگر نمک‌ها ترکیب یونی است. عناصر این ترکیب یونی، در نمک خوراکی سدیم و کلر هستند. با ورود ناخالصی به بلور هالیت یا نمک خوراکی، این کانی به رنگ‌های گوناگون در می‌آید برای نمونه با ورود عناصر اورانیوم و کربن به رنگ سیاه در می‌آید. این کانی به همراه سیلویت یا نمک تلخ در محیط‌های تبخیری و گرم و خشک یافت می‌شود. مزه شور و جلای شیشه‌ای و سختی کم این کانی باعث شده‌است تا به آسانی میان گروهی از کانی‌های مشابه خود، شناخته شود.

نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد خوراک در بدن، جابه جایی پیام‌های عصبی و کارکرد درست ماهیچه‌ها است. اما ثابت شده‌است که خوردن زیاد نمک موجب افزایش فشار خون و پوکی استخوان می‌شود، به ویژه در افرادی که پیشینه خانوادگی فشار خون بالا دارند.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
کاوشگر