«کاوشگر» در برنامهی 9 مهر خود به پادکست پرداخت و به این پرسشها پاسخ داد: پادکست چیست؟ تولیدش از کی شروع شد؟ چه کسانی میتوانند پادکست درست کنند؟ برای تولید پادکست به چه چیزهایی احتیاج دارید و ...
پادکست (به انگلیسی: Podcast) یا پادپخش یا تدوین صوتی انتشار مجموعهای از پروندههای رسانهی دیجیتال است که توزیع آن در اینترنت با استفاده از فید صورت میگیرد، و توسط کاربران معمولاً بر روی یک پخشکنندهی موسیقی دیجیتال قابل دریافت و پخش است. این روش ارائهی محتوا در سال 2004 محبوبیت و گسترش یافت و گاه به آن رادیوی اینترنتی گفته میشود. برای دریافت آن، معمولاً از برنامههای خبر خوان که از خدمات وب استفاده میکنند استفاده میشود و بر روی رایانههای خانگی یا پخشکنندههای موسیقی دیجیتال قابل پیادهسازی است.
در سال 2004 گسترش و محبوبیت این پدیده به حدی بودهاست که حتی کاخ سفید هم تعدادی از سخنرانیهای جرج بوش را به صورت پادکست آماده کرد و بر روی وبگاه رئیس جمهور امریکا قرار داد. از سوی دیگر با انتشار یک پروندهٔ آوایی بر روی وبگاه ناسا که در آن یکی از متخصصان- استیو رابینسون- حاضر در فضاپیمای دیسکاوری راجع به مأموریت این سفینه توضیح میداد، رسانهها با هیجان بسیار از «اولین پادکست ارسال شده از خارج از زمین» و «راهیابی پادپخشگری به منظومهٔ شمسی» نوشتند.
کارشناس برنامهی «کاوشگر» دکتر محمد صادق افراسیابی، استاد دانشگاه و مدیر عامل سواد رسانهای ایران است.
در برنامهی «کاوشگر» 9 مهر سعی کردیم به این سوالها پاسخ دهیم: پادکست چیست؟ تولیدش از کی شروع شد؟ چه کسانی میتوانند پادکست درست کنند؟ برای تولید پادکست به چه چیزهایی احتیاج دارید؟ چه کارهایی میتوانید انجام دهید تا یک پادکست خوب بسازید؟
شما میتوانید این برنامه را در آرشیو صفحهِی «کاوشگر» گوش کنید.