صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند پروتئینی به نام گلوتن را که در گندم، جو، چاودار و احتمالاً جودو سر وجود دارد، نمی توانند تحمل کنند.

زمانی که بیماران مبتلا به سلیاک، غذاهای حاوی گلوتن مصرف می کنند، سیستم ایمنی بدن آن ها پاسخی را به صورت تخریب روده کوچک صادر می کند. این تخریب به خصوص در پرزهای انگشتانه ای روده که مواد مغذی داخل آنها جذب می شوند، ایجاد می شود. به دنبال آسیب پرزهای روده ای فرد بدون توجه به مقدار غذایی که می خورد، مبتلا به سوء تغذیه می شود. به دلیل این که سیستم ایمنی خود فرد سبب تخریب و آسیب پرزهای روده کوچک می شود، این بیماری، به عنوان یک بیماری خود ایمنی نامیده می شودو از طرف دیگر به علت این که مواد مغذی جذب نمی شوند، می تواند به عنوان یک بیماری سوء جذبی مورد نظر قرار گیرد. بیماری سلیاک
بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک است که مبتلایان در صورتی که پروتئینی از دسته گلوتن (gliadin) راکه در برخی از غلات مانند گندم، جوو چاودار وجود دارد، مصرف کنند، دچارعلایم گوارشی می شوند. بیماری سلیاک ( Coeliac disease) از بیماریهای شایع برای تمام سنین است و علائم آن فقط در سنین کودکی بروز نمی کند و اشکال خاموش و مخفی آن ممکن است در مقاطع مختلف زندگی خود را نشان دهد.

مرتبط با این خبر

  • جستجوی وطنی در فضای مجازی به کجا رسید؟

  • توانمندی ایرانی، رسانه ای جهانیست

  • جستجوی وطنی در فضای مجازی به کجا رسید؟

  • نخبه هایی که از آنها بی خبریم

  • چهل سالگی انقلاب در نمایش صحنه ای

  • در برنامه نبض سه شنبه بیست و نهم آبان درباره زخم معده صحبت میکنیم

  • از تکلیف حقوق کارگران تا خبرهای هفته وحدت در "خط خبر"

  • توسعه هنری که به کام ساخت پاساژ تمام شد

  • حرفِ "ایجاد فناوری در مدارس" فقط حرف است؟

  • دوازدهم ربیع الاول، آغاز هفته وحدت، هفته‌ی نور و شادی و همبستگی